L’Esplai Totikap és una àrea de l’Associació de Veïns, sense afany de lucre, que des del 1988 educa en valors a infants i joves en el temps del lleure per tal de col·laborar amb el procés de transformació social, en la seva vessant pedagògica.

El Totikap obre les seves portes cada dissabte de 17:00h a 19:30h per a realitzar jocs, tallers, xerrades i totes aquelles activitats que infants i joves proposin. Dos vegades al trimestre, com a mínim, marxem d’excursió, amb tendes o a casa de colònies. Durant les festes escolars l’esplai també realitza activitats: dedica cinc dies de les vacances de primavera i dotze dies de l’estiu a fer colònies, campaments, rutes, intercanvis internacionals, etc.

Els infants i joves, de 6 a 17 anys, es distribueixen en sis franges d’edat: Kalibas, Kepis, Kibos, Koljos, Kúpers i Joves. Els grups funcionen de manera independent. Es busca la màxima participació d’infants i joves a l’hora de programar i realitzar les activitats, tenint com a mètode pedagògic principal l’assemblearisme infantil. Fomentem la presa de decisions i responsabilitats, entenent-la com a eina per al desenvolupament personal i col·lectiu.

L’esplai està situat al local de l’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Antoni, de la qual en formem part. A part d’aquesta vinculació, treballem amb altres entitats de barri i de districte, així com d’àmbit nacional i internacional. Estem federats a Esplais Catalans, Esplac, la federació d’esplais laïcs del principat.

L’equip de monitores el formen entre una vintena de persones que, de manera voluntària, dediquen una part del seu temps lliure a educar infants i joves. El funcionament és assembleari i pretén la màxima participació de tothom.

Actualment a l’Esplai estan apuntats 105 nenes i nenes.

Els infants no són responsables de l’estat de comptes familiar, i l’esplai és un projecte per a tothom que vulgui, tingui o no tingui recursos. L’objectiu és que tots els infants del barri puguin tenir educació en el lleure per al seu creixement personal.
 

Web: totikap.com